Anders Jackson och Lasse Bergman/ Prison Island

Årets företagare

Anders Jackson och Lasse Bergman/ Prison Island
När Anders Jackson och Lasse Bergman startade Prison Island för 18 år sedan anade de inte att deras företag skulle växa till en internationell kedja – idag en av Europas ledande inom indoor adventure och som nu etableras över hela världen. Under Anders och Lasses ledarskap visar Prison Island att en stark idé kan fängsla hela den globala upplevelseindustrin.

Schysst käk

Årets Marknadsförare

Schysst käk
Schysst Käk och hemmakebaben utmanar tacon som det självklara valet för fredagsmyset. Med glädje, värme och en benhård vilja att göra sin grej, oavsett om det handlar om produkter eller marknadsföring, har de lyckats att skapa något stort. Med en tillväxt på i snitt 153 % sen hemmakebabens lansering, en omfattande mediemix och flera utmärkelser har de satt Västerås på kartan.

Hitachi Energy

Årets Exportföretag

Hitachi Energy
Hitachi Energy är en global teknikledare med 4000 medarbetare i Sverige och huvudkontor i Västerås. Bolaget arbetar för en hållbar energiframtid för alla. Företaget spelar en viktig roll med teknik och innovationer för ett mer hållbart, säkert och flexibelt energisystem samt elektrifieringen av transport och industri både lokalt och globalt.

AA logistik

Årets hållbarhetspris

AA logistik
Med investering i solceller i sin nya fastighet ska AA Logistik förse både byggnad och en ny el-mack med energi. En el-lastbil är ett steg mot att vara fossilfria 2030 och hållbara leveranser nås genom fyllnadsgrad i transporterna. Med fokus på kompetensutveckling, lokalt stöd och samarbete med akademi och forskning är AA logistik en förebild i branschen.

Storecon

Årets Innovatör

Storecon
Att konsumera klokare är viktigt både för vår planet och för företag som vill växa. Med smarta lagerhyllor och tillhörande uppföljningsverktyg har Storecon löst just detta och driver förändringen i en hel bransch. Trots att tjänsten är relativt ny på marknaden står jättarna redan och knackar på dörren. Det om något är ett kvitto på att Storecon är på rätt väg.

Dellback äkta matglädje

Årets Nystartare

Dellback äkta matglädje
Med hjärta för mathantverk, lokala producenter och hållbarhet har dellback.se hittat en lucka i marknaden. Genom en attraktiv marknadsplats för små lokala mathantverkare skapar företaget en ny arena för landets småskaliga producenter att nå ut till nya kunder. Hållbarhet är nyckelordet som genomsyrar företaget i alla led – hela vägen från producent till butik och konsument.