Årets innovatör

Årets innovatör utses av Almi Mälardalen. Priset delas ut till en innovativ person, team eller företag som på ett föredömligt sätt arbetat fram en tjänst eller produkt som i något avseende är helt ny för marknaden.

Kriterier

För att bli nominerad till Årets Innovatör behöver personen, teamet eller företaget uppfylla följande kriterier

  • Skapat en innovation med tydligt nyhetsvärde.
  • Skapat en innovation som bedöms kunna nå betydande bekräftelse på marknaden
  • Personen är folkbokförd i Västerås. Företaget eller teamet har registrerat säte i Västerås.

Juryn

Jan Oldebring – Almi Mälardalen
Madéleine Pilstrand – Create Business Incubator
Catrin Berglöw – Region Västmanland
Catarina Berglund – Automation Region
Julius Dahlberg – Almi Mälardalen
Helena Jerregård – MDH

Årets Innovatör utses av:

Nominerade

Novige

Nu finns en innovation som ger hopp om att kunna tämja vågornas kraft för att generera elektricitet. Företaget vill förse världen med grön energi från haven på ett lönsamt vis, och de är på god väg. Redan idag visar Västeråsbolaget Novige data och resultat på en energiomvandling som ser ut att kunna utklassa alternativa lösningar på marknaden.

Gyghub

Gyghub möjliggör för alla typer av organisationer att nå deras hållbarhetsmål genom samverkan mellan individer och verksamheter. Med ett bottom-up perspektiv i realtid förändrar Västerås-startupen hur individer och organisationer löser, arbetar och delar insikter och kompetens kring hållbarhet. En plattform och ett community som fortsätter växa.

Skira

Västeråsaren Niklas har med sitt team skapat en digital handelsplats för spannmål. Med transparens på marknaden skapas nya förutsättningar för ett mer lönsamt och hållbart lantbruk i en levande landsbygd. Skira har redan förmedlat tusentals ton spannmål genom att förena innovationsrikedom, teknisk kompetens och enastående kunskap för branschen.

Rösta här

Röstningen är avslutad

Information

  • Du kan rösta en gång per priskategori.
  • Röstningen avslutas den 24 februari 2020.