Årets exportpris

Priset är instiftat av Handelskammaren Mälardalen och Länsförsäkringar Bergslagen. Syftet är att uppmärksamma betydelsen av export och exporterande företag för tillväxten genom att lyfta fram goda förebilder.

Kriterier

För att kunna bli nominerade till Årets Exportpris behöver man uppfylla följande kriterier:

  • Ha sin huvudsakliga verksamhet i Västerås stad (det vill säga huvudkontor, Sverigekontor, regionkontor eller liknande)
  • Ha en solid ekonomi med kontinuerligt positivt rörelseresultat.
  • Haft en positiv utveckling av export/utlandsförsäljningen.

Meriterande kriterier:

  • Företagets omsättning är minst 10 mkr enligt senaste årsbokslutet.
  • Exporterat varor eller tjänster som huvudsakligen producerats eller förädlats i Sverige.
  • Exporterat varor eller tjänster på flera marknader alternativt haft framgång till ett flertal kunder på enstaka marknader ELLER tagit sig in på en ny marknad som gett företaget positiv utveckling.

Juryn

Anette Windahl – Försäljningschef – Länsförsäkringar
Martin Odensten – Länsförsäkringar
Thor-Björn Käck – Handelskammaren
Magnus Forslund – Handelskammaren

Priset är instiftat av:

Prison Island

Prison Island

Prison Island är ett upplevelsecenter för alla i åldrarna 8 – 99 år där det handlar om att samarbeta i lag och lösa stora som små utmaningar och samla så många poäng som möjligt. Prison Island exporterar dessa upplevelsecenter över hela världen i franchiseform. Det som en gång började i en gammal fabrik i Västerås är nu på väg till över 200 anläggningar i och utanför Europa.

1080Motion

1080Motion

Med banbrytande tekniska innovationer inom träning, hälsa och rehabilitering, visar 1080 Motion att man från Västerås kan positionera sig och verka på en primärt internationell arena, med många av världens mest kända proffslag och idrottare som kunder. Intelligensen i lösningarna ligger i programvaran och algoritmerna som är utformade för att effektivare och säkrare träna, testa och analysera fysiska prestationer.

Kids Brand Store

Kids Brand Store

Sedan 2011 har Kids Brand Store fokuserat på barn- och ungdomskläder med nischat storleksspann och mångsidigt sortiment från anpassade varumärken. Företaget erbjuder en komplett garderob för alla ungdomar. Med imponerande tillväxt har exporten stadigt ökat och utgör nu en betydande del av verksamheten.

Rösta här

Röstningen är avslutad

Information

  • Du kan rösta en gång per priskategori.
  • Röstningen avslutas den 25 februari 2024.