Årets företagare

Amir och Alex Kheirmand, Schysst käk

Årets Företagare har tillsammans med sina entusiastiska medarbetare byggt upp en verksamhet som växer så det knakar. Innovation, kvalitet, service och lyhördhet är några av de framgångsfaktorer som gett deras varumärke en välförtjänt förstaplats i sitt segment. Och alla fattar vi förstås att det är ett lyckat koncept att i alla lägen vara SCHYSST.

Årets Marknadsförare

Lokala Hjälpen

Årets vinnare har på ett varmt och direkt sätt skapat skyhög kännedom om sitt varumärke. Genom sin marknadsföring har de stärkt sin trovärdighet och samtidigt ökat människors insikt, kunskap och vilja att vara delaktiga. De har gjort det lätt för oss alla att hjälpa dem som hjälper.

Årets Exportföretag

Westermo Network Technologies

Vinnaren av exportpriset är ett internationellt företag med hög exportandel som gemene man kanske inte har på radarn varje dag. En viktig del av deras verksamhet finns i Västerås. Här sker den utveckling som sedan tar företagets produkter ut i världen. Företaget har sprängt miljardvallen och nu har de även tagit sig in på Guldstänks scen.

Årets hållbarhetspris

Fire AB

Årets vinnare visar att hållbarhet startar på hemmaplan. Med omtänksamhet och spännande samarbeten gör de sina genuina satsningar på personalens välmående till en del av en vinnande affärsmodell. Genom ansvar, helhetstänk och certifieringar gör de det uppenbart att det går att bidra till ett bättre samhälle, även i en oväntad bransch. Årets vinnare demonstrerar ett brinnande intresse för hållbarhet.

Årets Innovatör

Fibu

Årets innovatör har från dag ett jobbat fokuserat med målet i sikte. Med en brinnande drivkraft och ett starkt team är hållbarhet ledstjärnan i affärsidén. Folket har röstat och tillsammans med juryn är vi eniga om att vinnaren har en spännande resa framför sig, och vi vågar nog säga att det redan är (för)packat och klart.

Årets Nystartare

Västerås IVF

Årets Nystartare har med stor passion och målmedvetenhet satt grunden för ett företag med stor tillväxtpotential. Bolaget sätter Västerås på kartan och med en tydlig strategi, kunskap och affärsmässighet har ett företag som blickar mot framtiden skapats. Bolaget bedöms också säkerställa att Västerås fortsätter ha större tillväxt än Örebro.